ЗДРАВЕЙТЕ

ЗДРАВЕЙТЕ ТУК ЩЕ НАМЕРИТЕ ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА ВАС , ВАШАТА КОЖА И ТЯЛО

РАЗНООБРАЗНИ МАСКИ И КРЕМОВЕ ЗА ВАШЕТО ЛИЦЕ И ТЯЛОТО ВИ

неделя, 25 май 2008 г.

ИСКАШ ЛИ НАЙ КРАСИВОТО ЛИЦЕ


Искаш най-красивото лице? Няма проблем


Стига вече сме говорили за задаващата се, наближаващата, та даже „подтичкаваща“ към нас пролет. Ами,че тя си е тук, вече близо половин месец.

Е, няма да обсъждаме менящите се настроения на времето (ще каже човек, че е от женски пол), защото дори и официално да го раздаваме пролетно, от бабите знаем – има ли „р“ в името на месеца, се обличай.

Кожата на лицето също трябва да „се облича“, за да сме сигурни, че здравето и красотата й няма да ни изоставят в разгара на топлите сезони.

Вече видя
хте двете части на пролетни красотворни „мазила“, но само те не са в състояние да задоволят претенциите на госпожица „кожа на лицето“.

Кои са стъпките-закон за правилна грижа, вижте по-нататък.

Сън, сън и пак сън

Ако има жена, която не си доспива в продължение на дни, ляга късно и става много рано, но въпреки това има сияйна, чиста и здрава кожа, то веднага ще й връчим приз за красота.

Да, но такава дама сред нас уви не съществува.

Сънят е най, повтаряме най-добрият приятел на красотата. Отделите ли малко повече време за здравословен сън ще се избавите не само от тъмните кръгове под очите, сивия цвят на лицето и мътния поглед, но и от излишните килограми (това го ще го споменаваме, дори и в рецептите вече).

Опитайте да си лягате не по-късно от десет часа вечерта. Така, дори и да ставате в шест, ще имате сигурни осем часа сън. А те са важни колкото и храната.

Без грим в леглото

Засрамени наведете глави, ако все още на сутринта виждате възглавницата си като платно на Пикасо.

Сваляйте грима преди лягане, не само заради страха от гледката в огледалото сутрин, но и за да избегнете мръсотия, грим и мазнина да попият в кожата ви през нощта.


Сънят с непочистено лице е може би един от главните виновници за раздразнена кожа с разширени пори.


Ексфолирайте

Кожата (не само на лицето) има способността да се самоподновява, като старите кожни клетки се заменят с нови по-здрави и блестящи. Но доста често мъртвите клетки се „заклещват“ до новите и придават на лицето мръсен и лъщящ вид. Това се отнася най-вече за склонната към омазняване кожа.

Редовното ексфолиране ще премахне мъртвия слой клетки и така ще изчисти повърхността на кожата, тенът ще се избистри, а лицето ще се изглади.

Отделете ма
лко време и си направете козметична оборка на кожата. Малките ексфолиращи топченца ще свършат страхотна работа.


Обичайте слънцето, но и се пазете от него

През всеки един сезон на годината, доста опасен враг на кожата са слънчевите лъчи. Това ни е до болка известно, като се има предвид и увеличаващата им се буквално разрушаваща сила.

Живеем в условия, в които не можем да си позволим да излезем навън с крем без защитен UV фактор. И това го казваме съвсем сериозно.

Изберете подходящ за кожата си крем със слънцезащитен фактор не по-малък от 15. Козметичната индустрия предлага и разнообразие от декоративни продукти със защитен фактор като фон дьо тени, пудри, червила.


Цигари

В името не са
мо на красивата кожа на лицето, но и в името на цялостното здраве на тялото трябва да скъсате с цигарите завинаги.

Те увреждат необратимо. Бързо. Тук няма смисъл да говорим повече, нали.


Основа за лице

Ако има още някой, който не е разбрал, че фон дьо тенът не е вреден за кожата, нека прочете това изречение три пъти и да го запомни.

В днешно време разработеният вид основа за лице е на дишаща основа, което ще рече: първо, кожата може да диша през слоя фон дьо тен и няма опасност порите да се запушат, и второ, той е нужна преграда между мръсния въздух,слънчевото влияние и податливата на тях кожа.

Пък и е излишно да казваме, че лицето придобива по-равномерен тен и наистина съвършен изглед (ако не се злоупотребява с количеството, разбира се).


Стоп на стискането

Колкото и да у
сещате непреодолимото влечение, което контролира и ръцете ви даже, да стискате и чоплите, просто се хванете за нещо здраво и го изчакайте да премине.

Това е просто престъпление срещу кожата на лицето. Не стига, че излишно наранявате най-горния й слой (а някои по-трудолюбиви стигат и още по-надалеч) и я излагате на опасност от сериозни възпаления и инфекции, можете за едното чоплене да си оставите белези за цял живот.



АКО КОЖАТА НА ЛИЦЕТО ВИ ИМА СТРАНЕН ЦВЯТ



Различните цветове на кожата на лицето могат да са показател за проблеми и заболявания на различни вътрешни органи. За какво говори цвета на лицето и може ли той да помогне за навременно откриване на заболяването, както и за точното му диагностициране?

Червеният
Червеният цвят на лицето свидетелства за заболяване на сърдечно-съдовата система и най-често за порок на сърцето. В този случай се препоръчва да се потърси съвет от кардиолог.

Посинялото лице
Появата на посинял цвят върху челото, бузите и устните свидетелства за наличието на хронични заболявания на белите дробове, пред всичко за емфизем и бронхиална астма. Посетете терапевт или пулмолог.

Бели петна
Ако върху бузите ви са се появили бели петна, а самата кожа е бледожълта, може да имате астеноневротичен синдром (изтощение плюс невроза) или вегетосъдова дистония. За да изясните причината, потърсете съдействие от невропатолог.

Бледото лице
То е един от характерните признаци на анемията. При това заболяване е бледа не само кожата на лицето, но и вътрешните повърхности на устните и клепачите. В този случай няма да ви се размине без помощта на хематолог.

Кафявият цвят
Той се появява върху скулите под формата на петна и свидетелства за болест на бъбреците или инфекциозно заболяване на пикочния мехур. Посетете уролог.

Зеленият
Появата му говори за заболяване на жлъчката, цироза на черния дроб или развитие на злокачествено образувание. Потърсете помощ от гастроентеролог.

Жълтият
Жълтият цвят и жълтите петна по лицето са признак за възпаление на черния дроб или жлъчката. Незабавно потърсете хепатолог – специалист по заболяванията на черния дроб.

Разбира се, тези съвети имат вторичен характер и могат да ви бъдат от полза само при своевременното откриване на заболяването в неговия ранен стадий. При всяко съмнение за проблеми в здравето потърсете своя личен лекар, както и консултация със съответния специалист.(а)



Няма коментари: